Prema najavama Ministarstva poljoprivrede dana 21. prosinca bit će otvorena aplikacija sustava Agronet za podnošenje projektnih prijedloga na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., mjera 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, u ukupnom iznosu potpore od 50.000,00 Eura u kunskoj protuvrijednosti po korisniku.

Prihvatljivi korisnici su  poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanima Natječajem i Pravilnikom o provedbi navedene mjere koji je dostupan na mrežnim stranicama Narodnih novina, Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nekih od prihvatljivih materijalnih troškova za sufinanciranje koje je moguće izdvojiti su kupnja domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim kupnja, građenje i opremanje gospodarskih objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, i dr.

O detaljima Natječaja i Pravilnika, te o načinima i uvjetima podnošenja zahtjeva za potporu, zainteresirani se korisnici mogu informirati u uredu Našičke razvojne agencije u zgradi Gradske uprave, Trg dr. Franje Tuđmana 7, 2. kat, soba br. 43 ili na kontakt telefon 031/618-162.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *