Kategorije
Blog Nekategorizirano

Najava natječaja za tip operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima

Prema najavama Ministarstva poljoprivrede dana 21. prosinca bit će otvorena aplikacija sustava Agronet za podnošenje projektnih prijedloga na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., mjera 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, u ukupnom iznosu potpore od 50.000,00 Eura u kunskoj protuvrijednosti po korisniku.

Prihvatljivi korisnici su  poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanima Natječajem i Pravilnikom o provedbi navedene mjere koji je dostupan na mrežnim stranicama Narodnih novina, Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nekih od prihvatljivih materijalnih troškova za sufinanciranje koje je moguće izdvojiti su kupnja domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim kupnja, građenje i opremanje gospodarskih objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, i dr.

O detaljima Natječaja i Pravilnika, te o načinima i uvjetima podnošenja zahtjeva za potporu, zainteresirani se korisnici mogu informirati u uredu Našičke razvojne agencije u zgradi Gradske uprave, Trg dr. Franje Tuđmana 7, 2. kat, soba br. 43 ili na kontakt telefon 031/618-162.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)