Kategorije
Blog

Natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH, podmjera 8.6. Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije, te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda

Prema najavama Ministarstva poljoprivrede otvorena je aplikacija sustava Agronet za podnošenje projektnih prijedloga na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., mjera 8. Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, podmjera 8.6. Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda, tipovi operacija 8.6.1.“Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“, 8.6.2. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“ i 8.6.3. „Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda“.

Iznosi potpore se kreću od minimalnih 5.000,00 Eura u kunskoj protuvrijednosti pa sve do 1.000.000,00 Eura po korisniku, a intenzitet potpore iznosi do 50 % ukupnih prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruge šumoposjednika/šumovlasnika, obrti, mikro, mala i srednja poduzeća i jedinice lokalne samouprave i njihova udruženja koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanima Natječajem i Pravilnikom o provedbi navedene mjere koji je dostupan na mrežnim stranicama Narodnih novina, Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Neki od prihvatljivih troškova za sufinanciranje koje je moguće izdvojiti su kupnja novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za sječu i izradu drva, privlačenje i izvoženje drva, prijevoz drva i dr.

Projektne prijedloge i pripadajuću dokumentaciju propisanu Natječajem moguće je dostaviti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 15. studenog, a o detaljima Natječaja i Pravilnika, te  o načinima i uvjetima podnošenja zahtjeva za potporu, zainteresirani se korisnici mogu informirati u uredu Našičke razvojne agencije u zgradi Gradske uprave, Trg dr. Franje Tuđmana 7, 2. kat, soba broj 43 ili na kontakt telefon 031/618-162.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)